Tuplaconitus osa 1/2

Kaksi conia kahdessa viikonlopussa on nyt minunkin osaltani koettu, ja tuttujen naamojen määrästä kummassakin tapahtumassa päätellen aika moni muukin teki samoin. Pahoitteluni kuvittamattomasta tapahtuma-artikkelista, mutta olen tosi laiska kantamaan kameraa coneissa mukana kun siellä on kuitenkin paljon muita kuvaajia.

Nekoconiin ei alunperin edes ollut tarkoitus lähteä koska Kuopio on stadilaiselle aika kaukana, mutta conia edeltävänä perjantaiaamupäivänä bongasin nettiautosta Joensuussa myynnissä olevan siistin Civicin, johon tarjosin omaani vaihdossa – vaikka se olikin aika paljon omaani vanhempi, siinä oli paremmat varusteet (ilmastointi…) ja legendaarinen korkealle kiertävä B16A2-moottori josta tykkäsin tosi paljon pari vuotta sitten omistamassani Hondassa. Kaupat sovittiin alustavasti sunnuntaille, mutta perjantai-iltana kahdeksan aikaan tuli ehdotusta että josko yhdistäisi autokaupat ja Nekoconin, Kuopion ja Joensuun välillä kun ei kuitenkaan ole ihan hirveästi välimatkaa. Muutaman minuutin pohdinnan ja parin puhelinsoiton jälkeen tähän päädyttiinkin, joten kovalla kiireellä sitten puunaamaan auto myyntikuntoon ja pakkaamaan se conia varten että saisi pari tuntia untakin.

Jos Kuopioon halusi päästä aamukymmeneksi, Espoosta piti lähteä aamuviideltä. Matka kuitenkin sujui todella mukavasti kun varhaisaamusta keli oli vielä varsin viileä ja tiet tyhjiä, joten matkanopeudet sai pidettyä reippaina ja Kuopioon päädyttiinkin hieman suunniteltua aikaisemmin. Heti conipaikalle saavuttuani bongasin kesäparran kasvattaneen Petterin, ja sisältä löytyi muitakin tuttuja.

Desuconin ohjelmavastaavuuden vuoksi muiden conien ohjelmatarjontaa on tullut silmäiltyä melko kriittisesti, ja Nekoconista olikin jäänyt alusta lähtien melko positiivinen kuva. Vaikka ohjelma ei keskittynytkään tiukasti animeen ja mangaan ja japanilaisesta populaarikulttuuristakin paikoittain karattiin paikoittain pelkästään japanilaiseen kulttuuriin (Geishat, Kimonot) ohjelmaa oli runsaasti ja sitä myös julkistettiin reilusti etukäteen tapahtumaa, mikä on ennakkolipunmyyntiin tähtäävälle tapahtumalle todella arvokasta. Toisaalta ohjelmajulkistuksista olisi voinut tiedottaa ehkä hieman suuremmalla fanfaarilla medioissa, joita itse seuraan eli vaikka anikissa tai ani.muun linkitetyssä coniblogissa, nyt niitä joutui kurkkimaan omatoimisesti.

Kattavasta tarjonnasta huolimatta kävi perinteiset eli seurasin vain yhtä ohjelmanumeroa, aamupäiväistä  ”Manly mantalk about manly animemeniä” joka ihan hyvästä ohjelmaideastaan huolimatta ei kuitenkaan mennyt täysin oppikirjan mukaan. Aihe itsessään Kenshiro vs. tankkeineen tuntui jossain määrin toistolta ekan Desun Moe vs. Garin pohjustukselta, mutta toisaalta ei voi olettaa että kaikki ovat käyneet katsomassa conihistorian jokaisen ohjelmanumeron ikinä ja Kenshiron kotkotus on aina huvittavaa. Luennon edetessä taustamateriaalien puute alkoi kuitenkin häiritsemään hieman ja yleisölle luennoimisen sijasta ulosanti alkoi lähestymään enemmänkin kaverusten välistä juttelua, jossa yleisö sattui olemaan samassa tilassa. Hahmoja olisi voinut avata hieman enemmän sellaisillekin yleisössä, jotka eivät vielä tunteneet kyseistä sarjaa, ja no, oikean youtubevideon etsiminen yleisön edessä on hieman kiusallista.

Lopputapahtuma meni palloillessa ja hikoillessa ja vesi oli liian kuumaa uliuu vesitarjonnan järjestäminen on aina erinomainen idea. Musiikkitalo sopi tiloiltaan Nekoconin kokoiseen tapahtumaan, mutta hieman jännittää mitä Animeconin kanssa tulee käymään, jos 1) on liian kuuma tai 2) on liian kylmä. Musiikkitalon ilmastoinnista tuli eriäviä näkemyksiä: ”meni rikki perjantaina”, ”toimi kuten pitääkin” mutta silti oli penteleen kuuma, ”jäähdyttää ilmaa mutta nyt oli liian kuuma”, ”ottaa ilman suoraan ulkoa jäähdyttämättä”, mutta oli miten oli, jos Animeconiin ensi vuonna sattuu samanlainen sää niin paras cosplayasu lienee jotain saunan lauteille sopivaa. Niin järjestäjien Kuopiossa kuin kävijöiden ympäri Suomen kannattaakin siis ripustaa teruterubozut juuri optimikorkeuteen ennen tulevaa Animeconia…

Itse kun en ollut käynyt yhdessäkään aiemmassa Nekoconissa, en siis verrannutkaan tämänvuotista mihinkään aiempaan, vaan enemmänkin tosiaan siihen, miten rahkeet tulevat riittämään ensi vuoden Animeconiin. Tämänvuotisessa Animeconissa tulikin kuultua Nekoconin pääjärjestäjä Lassi Väänäsen visioita tulevasta, ja potentiaali Animeconia varten ei ole ikinä ollut näin korkealla näinä muutamina vuosina kun olen sen kehittymistä seurannut: ei Finnconia, ei sk-spefistejä, pääsymaksu ja taustalla väkeä joilla on vankka kokemus animeaiheisen conin järjestämisestä sen sijaan että Animecon tehtäisiin vain siksi, että isompi tapahtuma näyttää apurahahakemuksissa paremmalta. Innolla siis ensi vuotta odottaen.

Nekoconin jälkeen tie vei Joensuuhun, jonne verrattaen lyhyestä välimatkasta huolimatta ajoi penteleen kauan – n. 130 kilometriä mutta aikaa menee kuitenkin kaksi tuntia. Sivikki oli siisti, kaupat sovittiin, oma jäi sinne ja uudessa ilmastointi päälle, kattoluukku auki ja suunta kohti kotia, minne loppujenlopuksi päädyttiinkin nelisen tuntia sunnuntain puolella. Raskas reissu, mutta varsin mukava siitä huolimatta!

Tämän vuoden animeconista enemmän postauksen kakkososassa myöhemmin tänään, nyt pitää mennä vaihtamaan Hondasta vanteita irti.

Kategoria(t): Tapahtumat Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s